/

Tower Bridge, London

1996 & 2004

The former Victorian warehouse on the south side of the River Thames was one of the first industrial buildings to be divided up and sold as residential shells. Dark, oddly-shaped but with stunning views of the river and the City, the space needed a strong intervention. This was achieved with a 23-metre wall, the longest possible dimension, to divide the living space from the services and bedrooms. The master bedroom and bathroom are next to the river, arranged to afford views of Tower Bridge. The master bedroom can be closed off or made into an extension of the living space. A large sliding panel with built-in rotating television can be slid across to hide the bedroom and expose a large projection screen. The dining table and the kitchen table are on tracks recessed into the stone floor so that they can be easily slid to different positions for different occasions, including the terrace in good weather.

/