/

Deptford, London

1995

This Victorian brick coach house had been extended on both sides with rudimentary roofing and used as a car repair workshop. By removing these metal roofs the site was transformed into a two-bedroom house with an entrance courtyard to one side and a private walled garden to the other. The living room and kitchen are placed on the first floor, with bedrooms on the ground floor. The east wall of the former coach house is replaced with glass panels that slide on the outside of the facade, opening up the interior of the house to the walled garden. Steel beams brace the brick garden walls and provide support for the free-standing walls and the sliding glass panels. With the glass panels slid to one side, the walled garden becomes an extension of the house. The high garden walls create a secure private world so that the house can open onto the walled garden on balmy summer nights.

/